Skip to main content

Egy jól megírt PR cikk az egyik leghatékonyabb eszköz, mely a leendő vevők figyelmét egy cégre irányítja, bizalmat ébreszt, kíváncsivá tesz.

A PR tevékenység egyben szemléletmód is. A PR eszközök között sokféle kommunikációs eszközt találunk, melyek az egyéni kommunikációtól kezdve a tömegkommunikációig bárkit el tud érni. PR cikk megjelenítésről a dogpony@marketingtanacsado.hu címen érdeklődhet!

Az első legfontosabb szempont a bizalom kiépítése, hiszen bizalom nélkül nem alakul ki olyan vevőkör, mely visszatérve sok pénzt költene el az adott termékre vagy szolgáltatásra.

A jó PR cikk nem erőszakos,

nem kötelezően kényszerítő hatású, hanem inkább bizalmat, figyelmet ébreszt, kíváncsivá tesz. Olvasmányosan, de nem terjengősen, színesen, élvezetesen van megfogalmazva, helyesírási hibák nélkül.

A PR cikkben legyen adatok, számok, példaként emlegetve – akár viccesnek tűnő – történetek, jó minőségű képek.

A tegeződős hangnem lehet közvetlen is, de ne legyen „szemtelen”, hanem inkább baráti viszonyra utaljon. Olyan helyeken, újságokban, internetes oldalakon kell megjelentetni ezeket a cikkeket, ahol a vállalkozás számára elérhető célközönséget talál.

A másik nagyon fontos szempont a tartalmi kritériumok megfelelése mellett a külső megjelenés.

Egy jó PR cikkben nincs helyesírási hiba,

szerkesztése egyszerű, nincs tele bonyolult jelekkel, hivatkozásokkal, nem harsány, de nem is túl szelíd. Szerkezeti felépítése logikus, rendezett, mondanivalója érthető, és azonnal lehet reagálni rá. Nem szabad túl terjengősnek lennie, mert az olvasó elfárad, mire a végére ér, érdeklődése lankad, figyelme elterelődik. Mire ellapoz, vagy elkattint a weboldalról, már el is felejti, mert túl hosszúra sikeredett.

A kellő tartalommal ellátott és hosszúságú cikk felkelti a figyelmet, a cikkben elhelyezett webcímet vagy linket fel fogja keresni a kedves olvasó.

dogpony@marketingtanacsado.hu