Skip to main content

Népszerűsítené weboldalát, de nincsen tisztában azzal, hogy milyen eszközök vethetőek be a cél érdekében? Az online marketing széles tárháza áll azok rendelkezésére, akik nem elégszenek meg egy elkészült, ám a gyakorlatban plusz vásárlókat és ügyfeleket nem hozó honlappal. Az oldal keresőoptimalizálása, vagy például a rendszeres tartalomfrissítés mellett a hírportálokon, szakmai site-okon elhelyezett PR cikkek kétségtelenül hozzájárulnak ahhoz, hogy weboldalára egyre többen látogassanak. A PR cikk előnyei és lényege azonban a figyelemfelkeltésnél jóval többet takarnak.

PR cikk írás/megjelenítés érdekli? Itt kérjen ajánlatot: dogpony@marketingtanacsado.hu

Hiába kínálja termékeit, szolgáltatásait korrekt áron, ha nem jut el azok híre a potenciális vásárlókhoz. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a PR cikk, amely olvasmányos, információban gazdag formában hívja fel a figyelmet az Ön által kínáltakra. A public relation cikk éppen e jellemvonásai miatt fontos, hogy olyan szakemberre bízza annak megírását, aki otthonosan mozog a területen, és tisztában van azokkal a követelményekkel, melyeknek eleget kell tennie egy igazán jól összeállított PR cikknek.

S hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe akkor, ha úgy dönt, hogy saját maga készíti el a vásárlásösztönző leírást? Elsőként nagyon fontos a PR cikk előnyei és lényege kapcsán, hogy hangsúlyt fektessen a figyelemfelkeltő cím kitalálására, és tartsa fenn az érdeklődést akkor is, amikor a szöveg kezdetéről van szó. Ha így tesz, jó eséllyel olvassa majd végig az érdeklődő a cikket.

Érdemes tájékoztatnia az olvasót a kínált termék, szolgáltatás részleteiről, valamint arról, miért, hogyan tudja hasznosítani azt saját maga számára a célcsoport tagja. A minőségi, információ gazdag megfogalmazás éppen olyan lényeges a PR cikk előnyei és lényege kapcsán, mint a megjelenésre megfelelően megválasztott portál.