Skip to main content

Nem váltotta be az elkészült weboldal a hozzá fűzött reményeket, és most nagy erőket fektet a keresőoptimalizálásba? A találati listán elfoglalt hely valóban nagyon fontos, de emellett az online marketing egyéb szolgáltatásait is érdemes igénybe venni, ha azt szeretné, hogy az internetes jelenlét valóban hatékony legyen. A PR cikk írás szabályai talán egyszerűbbek, mint gondolná, tény azonban, hogy némi érzék és marketing ismeret feltétlenül szükségesek hozzá.

PR cikk írás/megjelenítés érdekli? Itt kérjen ajánlatot: dogpony@marketingtanacsado.hu

A PR cikk írás szabályai iránt érdeklődve nagyon fontos, hogy olyan címet és kezdő sorokat válasszon, melyek felkeltik az olvasó érdeklődősét, ezáltal az oldalon tartva őt. Ahhoz, hogy a reklámozni kívánt termék, vagy szolgáltatás iránt komolyabban elkezdjen érdeklődni, elengedhetetlen, hogy legalább a róla szóló cikket elolvassa.

Ágyazza érdekes információk, hasznos tudnivalók közé a reklámozási szándékot, hiszen a PR cikk írás szabályai között előkelő helyet foglal el az információban gazdag szöveg készítése. Hangsúlyozza azokat az előnyöket, és pozitívumokat, melyekkel a termék, szolgáltatás megvásárlása együtt jár!

Végül ne feledkezzen meg az összegzésről, és arról, hogy miként juthat hozzá az említettekhez az érdeklődő! A PR cikk írás szabályai kapcsán azonban azt is érdemes elmondani, hogy nagyon nem mindegy, melyik portálon jelenteti meg az elkészült szöveget. Válasszon körültekintően, és ne csak az árakat tartsa szem előtt a tájékozódás alkalmával!

MIÉRT ÉRDEMES IDŐT SZÁNNI A PR CIKKEK MEGÍRÁSÁRA?

Egy jól megírt, és releváns platformon elhelyezett PR cikk több szempontból is előnyös lehet egy cég számára: növelheti a márkaismertségedet, új érdeklődőket vonzhat be, és növelheti a weboldalad forgalmát és rangsorát is a Google találati eredményei között. Arról nem is beszélve, hogy a márkádnak a hitelességét is megerősítheti a potenciális fogyasztóid szemében, aminek köszönhetően új vásárlókra is szert tehetsz.

MIT KELL TUDNI A PR CIKK ÍRÁS SZABÁLYAIRÓL?

Habár a PR cikkek fő célja, hogy felhívja a célközönséged figyelmét a cégednek a termékeire vagy szolgáltatásaira, sosem szabad sablonos reklámszövegként kezelni ezeket az írásokat. Mindig érdekes, hasznos, közérdekű információként kell tálalni a cikk tartalmát. A PR cikk írás során a SEO, azaz a keresőoptimalizálás szempontjaira is figyelmet kell fordítani, mivel az ilyen külső cikkeket elhelyezését nagyra értékeli a Google.

MILYEN EGY JÓ PR CIKK FELÉPÍTÉSE?

Egy jó PR cikkhez elengedhetetlen a figyelemfelkeltő cím, ami olvasására buzdítja a célközönségedet, és egyben releváns kulcsszót is tartalmaz, hogy kihasználhasd a keresőoptimalizálás előnyeit. Fontos, hogy elég releváns információt tartalmazzon az adott témáról, ugyanakkor törekedni kell arra, hogy a cikk hossza ne menjen az olvashatóság rovására. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a cikk bevezetésében vagy összefoglalójában tömören össze kell tudni foglalni a PR cikk lényegét.

MI A LEGFONTOSABB SZABÁLY PR CIKK ÍRÁSNÁL?

Egy PR cikk megírásánál rengeteg szempontot kell szem előtt tartani, de talán az egyik legfontosabb a PR cikk megjelentetésének a kérdése. Még a legjobban megírt PR cikk sem képes hozni az elvárt eredményeket, ha a célközönséged számára irreleváns platformon jelenik meg. A megjelenés helye természetesen emelhet egy PR cikk végső árán, de ha el szeretnéd érni a potenciális fogyasztóidat, akkor mindenképp olyan oldalt érdemes választani, amely elég nagy forgalommal rendelkezik.