Skip to main content

Az internetes jelenlét napjainkban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy cég sikereket érhessen el. Mivel az élet minden területét lefedi a világháló, és érdeklődjünk bármi iránt is, a keresőt hívjuk segítségül, nagyon fontos, hogy ne csak jól optimalizált saját weboldallal rendelkezzünk, hanem igénybe vegyük a PR cikk megjelentetés által nyújtott előnyöket is. Maga az elnevezés, a public relation cikk egy hatékony marketing eszköz, melynek megírása azonban speciális ismereteket igényel.

PR cikk írás/megjelenítés érdekli? Itt kérjen ajánlatot: dogpony@marketingtanacsado.hu

A PR cikk írásakor a figyelemfelkeltés mellett az is fontos cél, hogy mintegy észrevétlenül vezesse rá az olvasót a szöveg arra, miért is érdemes a népszerűsíteni kívánt cég terméke, vagy szolgáltatása mellett döntenie. A profin összeállított, valóban a várt eredményeket produkáló PR cikk érdekes információk közé foglalja az értékesítési szándékot, így az érdeklődő többet kap, mintsem egy egyszerű termékleírást.

S hogy miként is állítsa össze az Ön termékét, szolgáltatását reklámozni kívánó PR cikket? Mire figyeljen nagyon oda az íráskor? A PR cikk jelentése és jellemző kapcsán lényeges tudnia, hogy a helyesírás és a stilisztika rendkívül fontos tényezők, ezekre talán felesleges is felhívni a figyelmet.

A címválasztás hasonlóan fontos, mint a figyelemfelkeltő kezdés, hiszen ezek tartják az olvasót a weboldalon, és a tapasztalat azt mutatja, hogy amennyiben néhány másodpercnél tovább időzik ott, jó eséllyel olvassa végig a választott cikket, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy vásárlói, megrendelői száma növekedjen. A PR cikk jelentése és jellemzői egyértelműen arra utalnak, hogy a cél a vásárlás ösztönzése.