Skip to main content

A public relations egy marketingtevékenység, mely arra hivatott, hogy bizalmat építsen ki a szervezettől kiindulva a közönség felé a sajtón keresztül.

A tudatos kommunikáció és a tudatos kapcsolatépítés célja az adott szervezetről, cégről alkotott kép megváltoztatása a célcsoportok felé.

A tudatos tevékenység nagyban elősegíti a szervezet működését, hiszen az effajta kommunikáció alapja a szervezet és környezete közötti megértésen, kölcsönös előnyein alapuló bizalom kiépítése és – a nehezebb feladat – a bizalom megtartása.

A PR (public relations) ismerteti meg a nagyközönséggel a szervezet, cég, vállalkozás tevékenységét, és terjeszti jó hírét, előre meghatározott terv alapján.

A jó PR tevékenység mindig megtérül a szervezet számára, hatékonyságát tekintve pedig hosszú időre bebiztosíthatja a cég jövőjét. Természetesen a jó hír megalapozottsága nem csak PR tevékenység eredménye, hanem a kommunikáció során kialakított pozitív képnek meg kel felelni a valóságban is, hiszen hiába a jó kommunikáció, ha valóságtartama nincs.

Egy jó PR írás senkit nem téveszt meg, hanem a pozitív szemlélet kialakításában segít.

Egy jó PR cikk legyen szép és jó, de nem lehet „csöpögősen” tökéletes…

Még egy nagy multinacionális cég sem engedheti meg magának azt, hogy azt állítsa, csak az ő terméke a tökéletes.

Nincs ember, aki ezt elhiszi.

Viszont, ha PR cikkében a szépet és jót számokkal is alá tudjuk támasztani, sokkal hihetőbb lesz egy termék tökéletessége.