Skip to main content

Egy vállalkozás sem állíthatja magáról,

hogy PR tevékenység nélkül meg tud élni a gazdasági életben, vagy PR cikk nélkül is el tudja érni a kitűzött céljait, árbevételét.

Egy cég életében nagyon fontos a nagyközönséggel való kapcsolat kiépítése, megtartása.

A kapcsolat ápolása a PR feladata.

Manapság nagyon sok fals kutatást, „tanulmányt” lehet olvasni, így a bizalom kiépítése nagyon fontos feladat a vállalkozásnak is, bizalom nélkül nem vásárolna senki az interneten keresztül. Az internet miatt keletkezett sok kellemetlen csalódás miatt az internetes jelenlétnek szerves részként kell jelen lennie a hagyományos PR tevékenység területén.

Az internetes PR egyik nagy előnye, hogy nincs szükség napi záros határidőhöz alkalmazkodni, hiszen, amint elkészül a híranyag, a cikk, máris kikerülhet az adott honlapra.

Célszerű egy „sajtószobát” kialakítani, ahol a friss hírek, a közönséget célzó ajánlatok, a vállalkozással kapcsolatos sikerélmények, a képek elhelyezhetőek.

A közösségi oldalak hatásait nem csak pszichológusok hada figyeli, hanem a marketing szakemberek is.

PR cikk írás/megjelenítés lehetőségekdogpony@marketingtanacsado.hu

Az internetes cikkekben az a jó, hogy nincs terjedelmi megkötöttség, hiszen a linkek alkalmazásával több részből álló cikksorozatot is el lehet helyezni az oldalra, képekkel illusztrálva pedig színesebbé, értékesebbé teheti írásait.

Lényeges momentum az úgynevezett kulcsszavak használata, hiszen a keresőprogramok a kulcsszavak alapján jelzik találatként a vállalkozás oldalát, így generálva a honlapnak látogatottságot.