Skip to main content

A közösségi oldalak hatásait nem csak pszichológusok hada figyeli, hanem a marketing szakemberek is.

PR cikk írás/megjelenítés lehetőségek: dogpony@marketingtanacsado.hu

A közösségi oldalakat kedvelő személyek szeretik, ha tartozhatnak egy közösséghez, olyan emberekkel beszélgethetnek, akikkel egy az érdeklődési körük, vagy olyan személyekkel találkozhatnak a virtuális világban, akikkel nagyon régen beszéltek már.

Ennek jelentőségét a PR szakemberek is felismerték, egyre több vállalkozás, szervezet hozza létre saját közösségi adatlapját és gyűjti „ismerőseit”. Ezzel jelentősen lerövidülhet az a fajta kapcsolatkiépítési mechanizmus, mely jellemzően elég sokáig tart a közösségi oldal nélkül.

A szervezettel vagy vállalkozással kapcsolatos PR hírek olyan újdonsült ismerősöket találnak meg, akik jelentős részben talán nem is hallottak az adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, de itt elérhetőek, és kitartó kommunikációval hűséges vásárlókká válhatnak a cég számára.

Az érdekes cikkeket a közösségi oldalakon is szívesen olvassák el, beszélnek róla, önként tovább adva az információkat. Néha a szájról szájra, illetve közösségi oldalról közösségi oldalra terjedő hírnek nagyobb ereje van, mint a célzott PR tevékenységnek.

A régi időkben a közösségi oldalak szerepét többnyire a szomszéd Mariska néni töltötte be, de a XXI. században már egy kialakított elektronikus felület és egy jól megfogalmazott PR írás szükséges hozzá, hogy beinduljon a hírgyár.

A közösségi oldalak PR eszközként való felhasználása már kialakuló stádiumban van, egyre jellemzőbb, hogy a cégek automatikusan létrehozzák saját céges adatlapjukat, és fantáziát látnak a PR írások ilyesfajta felhasználásában.