Skip to main content

A marketinget, mint halmazt úgy képzeljük el, mint egy tortát.

Ezt a tortát felszeletelve nem kis szelet jut az elektronikus PR területnek… Az elektronikus PR területbe sok minden belefér, bár elsősorban a televízió és a rádió jut róla eszünkbe.

PR cikk írás/megjelenítés lehetőségek: dogpony@marketingtanacsado.hu

De ne feledkezzünk el az internet adta elektronikus PR lehetőségekről sem.

Ezen a kommunikációs csatornán keresztül olyan interaktív lehetőségeket kapunk, melyek erőteljesen tudják támogatni a PR céljául kitűzött feladatok végrehajtását.

A hatékony internetes PR három alapvető funkciónak kell, hogy megfeleljen:

– a nagyközönség felé tájékoztatást nyújtson;

– a nagyközönségben tudatosítania kell az üzenet, hír tartalmát;

– koordinálási támogatást nyújtson a nagyközönség és a profitorientált vagy nonprofit szervezetek között.

Milyen megoldásokat tudunk találni az internetes világban, hogy PR cikkünk elérje a kitűzött célokat?

Az egyik interaktív megoldás az „GYIK” – Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye, ahol tömören, világosan meg lehet fogalmazni mindazon válaszokat, melyeket a szervezet működésével, szolgáltatásával, termékével kapcsolatban kérdéseket tennének fel a vásárlók.

A „Friss hírek” oldalon a szervezettel, termékkel, szolgáltatással kapcsolatos híreket lehet publikálni, úgy megfogalmazva, hogy ezek a hírek az oldallal kapcsolatban felkeltsék az érdeklődést, kíváncsiságot ébresszenek az új olvasókban, és megtartsák a régi olvasókat, vásárlókat.

A „kérdező ablak” vagy „hozzászólások” ablak lehetőséget teremt a közvetlen kapcsolatteremtésre, a nyílt válaszokból világosan ki kell derülnie, hogy mindenki fontos a cég számára.

Minden kérdésre válaszolni kell, minden hozzászólást kommentálni kell, hiszen a párbeszéd kétirányú.

A céggel, vagy a cég területével kapcsolatos egyéb hírek megjelentetése a honlapon szintén támogatja a PR tevékenységet, hiszen ezáltal bizonyosságot tud szerezni az olvasó, hogy az adott szakterület mást is érdekel, foglalkoztat. A képgaléria színessé, betekinthetőbbé teszi az internetes oldalt, mintegy személyes élménnyé teheti a weboldalra való látogatást.

PR cikk írás/megjelenítés lehetőségek: dogpony@marketingtanacsado.hu