Skip to main content

Az online marketing kínálta lehetőségek közül csupán az egyik a PR cikk készítése, és megjelentetése, de mint sok más esetben, itt is több tényező függvénye, hogy sikerül-e hatékonyan cégünk sikerességének szolgálatába állítani ezt az eszközt. Természetesen nagyon sok múlik azon, hogy hogyan sikerül megírni a cikket, de emellett a választott hírportál népszerűsége, a Google találati listáján elfoglalt helye is döntő tényező lehet.

PR cikk írás/megjelenítés érdekli? Itt kérjen ajánlatot: dogpony@marketingtanacsado.hu

De hogyan írjunk PR cikket, ha még nem foglalkoztunk soha a témával? PR cikk írás alkalmával mindenképpen tartsa szem előtt a figyelemfelkeltés, az olvasmányosság, valamint az információgazdagság követelményeit. E három szempont alapján a megfelelő stilisztikai és helyesírási szabályok betartása mellett valóban sikerülhet olyan tartalmat produkálnia, mely képes lesz arra, hogy betöltse a marketing kívánta szerepet.

Válasszon figyelemfelkeltő címet, kezdő mondatot, mely arra ösztönzi az olvasót, hogy sajátjának érezve a felmerült problémát tovább olvassa a cikket. Kerülje az üres frázisokat, és törekedjen inkább arra, hogy olyan információkat adjon át, melyek segítségével jobban megismerheti termékét az érdeklődő, és többet megtudhat arról is, hogy milyen előnyöket érhet el annak megvásárlásával. S hogyan írjunk PR cikket annak befejező részét illetően?

A cikk záró bekezdésében összegezze a legfontosabb információkat, a termék vagy szolgáltatás eléréséhez szükséges teendőket, de arra mindenképpen figyeljen oda, hogy a száraz tényeket és adatokat is az olvasó számára érdekes formában fogalmazza meg. A jól megírt PR cikk egy népszerű hírportálon képes arra, hogy eredményeit növelje. Néhány alapvető ismeret birtokában többé nem lesz kérdés, hogyan írjunk PR cikket.