Skip to main content

Egy jó PR cikk egyik legfontosabb és legszembetűnőbb eleme a címe. Természetesen a cím önmagában nem elég egy sikeres PR cikk eredményességéhez, de elengedhetetlen feltétele. PR cikk megjelenítésről az dogpony@marketingtanacsado.hu címen tud!

A cím elsődleges feladata, hogy tömören, érdekesen, figyelemfelkeltően irányítsa az olvasó figyelmét a cikk további olvasásához. Az nem egy rossz fogás, ha valamilyen célcsoportot szólít meg a cím, olyan elemet tartalmazva, amely több olvasót érint. Fontos, hogy a cikk címe a cikk tartalmához legyen igazítva.

A jó cím olyan hosszú, mely kevés szóval – 5-6 szó elegendő –, hirtelen ébreszti fel az olvasóban a kíváncsiságot. Ha ezt nem lehet megoldani, például egy új fejlesztésű szoftver esetében, akkor érdemes egy kicsit hosszabb alcímet választani, amely egy rövid magyarázata a főcímben megjelölt témának.

A cím után a tartalom az, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy végigolvassa a leírtakat. Ennek a résznek a lényege, hogy még a legunalmasabbnak tűnő témában írt cikk is olvasmányos, érdekes legyen, különben a cikk közepén megunhatja a látogató az olvasást, és otthagyja az oldalt.

Jó megoldás, ha olyan érdekességeket, történeteket is beleszőhetsz, ami megfogja az olvasót, és a központi témával is kapcsolatban van.

PR cikk megjelenítésről érdeklődni, árajánlatot kérni az dogpony@marketingtanacsado.hu címen lehet!

Egy szépségápolással kapcsolatos cikk máris érdekesebbnek hat, ha egy sztár szépségápolásával kapcsolatos híreket is beleszövőd, így az olvasó úgy érezheti magát, mint a szóban forgó sztár. Közben használj tegezős viszonyt, így még közvetlenebbé lehet tenni a cikk hangnemét. A képek használata színesebbé, kézen foghatóvá teszi a cikk tartalmát, ezzel a cikk továbbolvasását garantáltuk. Viszont a képek mennyiségére és minőségére is oda kell figyelni. Csak jó minőségű, a cikkhez illő képeket használjunk fel.

Ha sikerült megírnod a jó PR cikket, akkor még egy nagyon fontos tényezőt kell figyelembe venned, hogy a cikkhez fűzött reményeid segítsenek céljaid elérésében. Ez a kritérium a megfelelő hirdetőfelület megtalálása. A szépségápolási cikket nem érdemes a szoftvereket hirdető szaklapban vagy szakoldalon megjelentetni, de a szoftveres cikknek sem egy szépségápolással foglalkozó magazinban vagy honlapon van a megfelelő helye.