Pr cikk kritériumai

Pr cikk kritériumai

Egy jó PR cikk egyik legfontosabb és legszembetűnőbb eleme a címe. Természetesen a cím önmagában nem elég egy sikeres PR cikk eredményességéhez, de elengedhetetlen feltétele. PR cikk megjelenítésről az  címen tud!

A cím elsődleges feladata, hogy tömören, érdekesen, figyelemfelkeltően irányítsa az olvasó figyelmét a cikk további olvasásához. Az nem egy rossz fogás, ha valamilyen célcsoportot szólít meg a cím, olyan elemet tartalmazva, amely több olvasót érint. Fontos, hogy a cikk címe a cikk tartalmához legyen igazítva.

A jó cím olyan hosszú, mely kevés szóval – 5-6 szó elegendő –, hirtelen ébreszti fel az olvasóban a kíváncsiságot. Ha ezt nem lehet megoldani, például egy új fejlesztésű szoftver esetében, akkor érdemes egy kicsit hosszabb alcímet választani, amely egy rövid magyarázata a főcímben megjelölt témának.

A cím után a tartalom az, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy végigolvassa a leírtakat. Ennek a résznek a lényege, hogy még a legunalmasabbnak tűnő témában írt cikk is olvasmányos, érdekes legyen, különben a cikk közepén megunhatja a látogató az olvasást, és otthagyja az oldalt.

Jó megoldás, ha olyan érdekességeket, történeteket is beleszőhetsz, ami megfogja az olvasót, és a központi témával is kapcsolatban van.

PR cikk megjelenítésről érdeklődni, árajánlatot kérni az  címen lehet!

Egy szépségápolással kapcsolatos cikk máris érdekesebbnek hat, ha egy sztár szépségápolásával kapcsolatos híreket is beleszövőd, így az olvasó úgy érezheti magát, mint a szóban forgó sztár. Közben használj tegezős viszonyt, így még közvetlenebbé lehet tenni a cikk hangnemét. A képek használata színesebbé, kézen foghatóvá teszi a cikk tartalmát, ezzel a cikk továbbolvasását garantáltuk. Viszont a képek mennyiségére és minőségére is oda kell figyelni. Csak jó minőségű, a cikkhez illő képeket használjunk fel.

Ha sikerült megírnod a jó PR cikket, akkor még egy nagyon fontos tényezőt kell figyelembe venned, hogy a cikkhez fűzött reményeid segítsenek céljaid elérésében. Ez a kritérium a megfelelő hirdetőfelület megtalálása. A szépségápolási cikket nem érdemes a szoftvereket hirdető szaklapban vagy szakoldalon megjelentetni, de a szoftveres cikknek sem egy szépségápolással foglalkozó magazinban vagy honlapon van a megfelelő helye.