Skip to main content

Azok számára, akik nem mozognak otthonosan a marketing és a fogalmazás világában, a PR cikkek írása nehézkes feladatnak tűnhet elsőre. Megfelelő stilisztikai érzékkel, és még a maga után némi kívánnivalót hagyó helyesírás pontosításával azonban jó esélyekkel indulhatunk még laikusként is a területen. De mi az, ami nélkülözhetetlenül fontos ahhoz, hogy az elkészült cikk valóban alkalmas legyen a leendő vásárló, ügyfél érdeklődésének felkeltésére? PR cikkek írása során tegye magáévá azt a marketing szemléletet, melynek középpontjában úgy állnak a célcsoportnak tagjai, hogy nélkülözi a megfogalmazás során az akár visszataszítónak is vélt erőszakos rábeszélést.

PR cikk írás/megjelenítés érdekli? Itt kérjen ajánlatot: dogpony@marketingtanacsado.hu

Természetesen nem mindegy, hogy melyik hírportált választja megjelenésre, s a tapasztalatok azt mutatják, hogy az áron ebből a szempontból nem biztos, hogy megéri spórolni. Emellett természetesen maga a szövegezés is kiemelt jelentőséggel bír a PR cikkek írása során.

Célszerű a figyelemfelkeltő, kissé talán meg is döbbentő címválasztás, de hasonlóképpen fontosak az első bekezdésben helyett kapott információk. Ha az érdeklődő úgy érzi, saját problémájára találhat megoldást a cikk továbbolvasásával, nagy valószínűséggel első körben már meg is fogta őt.

PR cikkek írása során törekedjen arra, hogy információban gazdag tartalom szerepeljen a cikk szövegtörzsében, és ne feledkezzen meg az utólagos összefoglalásról sem, hiszen az olvasó ebből látja világosan, mit képes nyújtani az Ön által kínált termék vagy szolgáltatás.