Skip to main content

Hogy segíti a PR kampány a SEO eredményeket

A PR kampány és a SEO kapcsolata  Az online marketing szerves részét képező SEO szorosan összekapcsolódik a PR cikkek megjelentetésével és így a cégről alkotott kép igények szerinti alakításával. Az internetes jelenlét napjainkban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy sikerüljön eljuttatni a kínált termékek, szolgáltatások hírét a célcsoporthoz. Korántsem mindegy azonban, hogy ez milyen módon történik. Egy nívós hírportálon megjelent cikk valószínűleg jelentős látogatottságra, sok megosztásra számíthat, s ugyanakkor az ilyen weboldalról érkező link a saját site találati listán való elhelyezkedésére is hatással van.

A Google Top 10 eléréséhez ugyan időre van szükség, de a megfelelő színvonalú PR cikkek üzletmenetre gyakorolt jótékony hatásai már gyorsabban is tapasztalhatók. Az internetes kommunikáció nagyon sokat változott az elmúlt években, s a valóban felhasználóknak szóló tartalmak előállítása már nem csak a keresőben elfoglalt előkelő hely érdekében fontos cél. A keresőóriás rangsorolási szempontjai igen szerteágazóak, de a mennyiséget és minőséget illetően is elvárásainak megfelelő tartalom egyértelműen jótékony hatással van a rangsorban való elhelyezkedésre.

A felhasználók rendszerint a kereső első egy-két oldalán rábukkannak a számukra megfelelő termékre, szolgáltatásra. Miként is várhatnánk el azt, hogy a rangsor végén kullogó weboldallal megvalósíthatjuk a marketing tervben foglaltakat? A PR és SEO összekapcsolódásának köszönhetően azonban gondoskodhatunk arról, hogy a céges image a kívántak szerint alakuljon és ugyanakkor a keresőoptimalizálási szempontok is kifogástalanul érvényesüljenek.

A jó PR cikk ugyan figyelembe veszi a SEO szempontokat, de mégsem bizonyul unalmas reklámszövegnek. Legyen szó bármilyen témáról, a legfontosabb az, hogy megbízható forrásnak számítson a tartalom, hiszen ezen keresztül építhető a céges image és egyúttal alakítható a weboldal a keresőoptimalizálási szempontoknak is megfelelően.

A tapasztalatok szerint a felhasználók előnyben részesítik azokat a tartalmakat, melyek valós információkkal bírnak. A SEO szempontokat figyelembe véve kulcsszavak szerepeltetésére is szükség van, ám ez soha nem szabad, hogy az élvezhető, informatív tartalom hátrányára váljon. A kulcsszavakkal telezsúfolt PR cikkek ideje lejárt, s a Google jóindulatát sem nyerhetjük el a kizárólag kulcsszó szerepeltetésre fókuszáló írásokkal.

SEO szempontú PR kampány indítása kapcsán vegye fel velünk a kapcsolatot!