Skip to main content

Sajtóközlemény írás és kiküldés: profi média kommunikáció

Sajtóközlemény írás és kiküldés: profi média kommunikáció💯  Mindenki szeretné, ha a cégindításkor megálmodott célok elérhető közelségbe kerülnének. Az út viszont addig sokszor nehézkesebb, mint azt hitték. A piaci versenyben azonban nem csak a termék által képviselt árszínvonalra és minőségre érdemes a hangsúlyt helyezni, hanem a célirányos kommunikációra is. Az aktualitások és friss hírek célcsoporthoz eljuttatása kiemelt jelentőséggel bír abban, hogy az ügyfelek, vásárlók információkhoz juthassanak és a cég számára is sikerüljön megvalósítani terveit. Ennek egyik eszköze a sajtóközlemény, melynek megírását megéri szakemberre bízni.

Annak érdekében, hogy az olvasó a naponta kapott sok-sok hasonló üzenet közül pont az általunk küldöttnek szenteljen figyelmet, nélkülözhetetlen az, hogy profi módon történjen a megírás. Nem csak a szövegre érdemes hangsúlyt helyezni, hanem a címekre, a betűtípusokra vagy a közlés időzítésére is.

A figyelmet felkelteni, megragadni igen nehéz, hiszen rengeteg információ vesz körül bennünket és gyakran a szűkös időtényező is befolyásolja, mit engedünk ezek közül be. Éppen ezért fontos, hogy a sajtóközlemény már a figyelemfelkeltő címmel is azt a célt szolgálja, hogy a tartalomra kíváncsi legyen a címzett. A közlemény előtti összefoglaló pontos, rövid és lényegre törő megfogalmazása biztosíthat arról, hogy hírértékű, érdekes történetet fog kapni az olvasó. A hitelesség a későbbiekben is nagyon fontos, és az elérhetőségek, háttér információk szintén nem maradhatnak el. A sajtóközlemény szövegezése tehát nem csak szakértelmet, de gyakorlatot is megkövetel, hiszen esetében nem pusztán egy szövegírási feladatról van szó.

A média kommunikációra fordított figyelem nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a céggel kapcsolatos információk a megfelelő formában eljussanak az illetékesekhez, ezzel a piaci jelenlétet erősítve. PR ügynökség munkáját választva biztos lehet abban, hogy olyan színvonalú szolgáltatást kap sajtóközlemények írása és kiküldése kapcsán is, amely hűen szolgálja marketing céljai elérését és az értékesítési mutatók felfelé ívelését. A PR kampány részeként érdemes külön foglalkozni a területtel, ugyanis megtervezést és profi kivitelezést követel meg a szakemberek részéről. Az információkat és az elérni kívánt célokat egyeztetve azzal az eredménnyel zárulhat egy-egy projekt, amit ügyfélként elvárna a pénzéért.

Forduljon bizalommal hozzánk sajtóközlemények kapcsán is!