Skip to main content

Sajtófigyelés: média és közösségi média figyelés

Sajtófigyelés🔎: média és közösségi média figyelés  Az aktív sajtókapcsolatok kiemelt jelentőséggel bírnak annak érdekében, hogy sikerüljön elérni a céges ügyfeleket, vásárlókat, vagy egyszerűen az értékesítési mutatók feltornázását célozva kapcsolatot lehessen tartani a keresleti oldallal. A közösségi média, vagy a jelentős olvasottsággal rendelkező blog szféra is fontos szerepet töltenek be ebben, de természetesen nem mehetünk el a komoly hírportálok mellett sem. A sajtófigyelés során nem csak az aktív kapcsolatok fenntartására helyeződik hangsúly, hanem a kríziskommunikációra és a konkurencia figyelemmel követésére is.

A sajtóközlemények, PR cikkek megjelentetése során a sajtónak fontos szerep jut. Az olvasók tulajdonképpen az ő szűrőjükön keresztül jutnak információhoz. A nem megfelelő sajtókapcsolatok miatt a megosztani kívánt üzenet akár elérhetetlen is lehet a vásárlók, ügyfelek számára, ami végső soron a cég eredményességére nyomja rá bélyegét. Nem elegendő, ha pusztán email-címekkel rendelkezünk cégvezetőként, hiszen az aktivitáson és a ténylegesen is élő kommunikáción nagyon sok múlik. Ez különösen igaz akkor, ha krízishelyzetről van szó, amikor az azonnali, higgadt lépések akár a céges image megmentésében is szerepet játszhatnak. Cégvezetőként sokszor nincsen elegendő idő, energia és tapasztalat a sajtóval kapcsolatos információk figyelemmel követéséhez. A sajtófigyelés céljából megéri profi PR céghez fordulni, amelynek szakemberei otthonosan mozognak a területen és éles helyzetben éppen úgy hátvédként segítenek, mint akkor, ha a hétköznapi marketing kommunikáció kerül szóba.

A kialakított, jól működő sajtókapcsolatoknak köszönhetően a hirtelen jött válsághelyzetben minden másnál korábban lehetőséget kaphatunk arra, hogy nyilatkozatot tegyünk. Ez azért nagyon fontos, mert így a kialakult helyzet némileg tompítható, minimalizálva ezzel a károkat. A bejáratott sajtókapcsolatokkal a céges image csak nyerhet, ráadásul a piac felé megnyilvánuló reakcióidő is csökkenthető így.

A sajtófigyelés szolgáltatás egyre többek körében keresett, hiszen a szakértelem néha bizony tényleg nélkülözhetetlen. A piaci helyzetekre, a céges eseményekre való felkészüléshez lényeges sajtókapcsolatok, valamint a kommunikációs csatornák folyamatos figyelemmel követése hozzáértést követel meg.

Forduljon ügynökségünkhöz, és bízza a sajtófigyelés feladatát hozzáértőkre!