Skip to main content

Miről lehet felismerni a jó PR cikket?

A jó PR cikk lendületes, magával ragadó és hatékony. Nem szükséges semmilyen különleges képesség ahhoz, hogy egy sikeres PR cikket írjon, csak néhány fontos szempontot kell figyelembe venni a cikkírás során…

Először is hozzuk fel a problémát, melynek megoldására csak az adott termék vagy szolgáltatás lehet a megoldás. A legjobb megoldás, ha kérdéssel kezdi a PR cikkét, így felkeltheti az olvasó érdeklődését a téma iránt.

A következő lépésben meg kell adni a választ a kérdésre, természetesen úgy, hogy a felemlegetett problémára a megoldást az termék vagy szolgáltatás adja, amelyről a cikk szól.

A cikk további részeiben jobban el lehet mélyíteni a probléma és a megoldás közötti összefüggést, úgy, hogy közben egyre több apró információt helyez el a termékről vagy szolgáltatásról. Mindezt úgy, hogy a cikk továbbra is érdekes maradjon, az olvasó figyelmét továbbra is a probléma és a megoldás közötti összefüggésre irányítsa.

A PR cikk következő szakaszában újra meg kell említeni a termék vagy szolgáltatás előnyeit, további jó tulajdonságait, kiemelve, hogy az adott probléma megoldására csakis ettől a terméktől vagy szolgáltatástól lehet várni.

Összegezni kell mondanivalót úgy, hogy lehessen más választása a leendő vásárlónak, csak, hogy a terméket vagy szolgáltatást vásárolja meg. Fontos, hogy a cikk végigvezetése során kiemeléseket kell használni, hogy a kulcsszavak hassanak a vásárlóra, akár értelmileg, akár érzelmileg.

A cikk végén irányítsa úgy az írást, hogy vezesse végig a vásárlót, hogyan juthat a termékhez vagy szolgáltatáshoz. Ha sikeres volt a cikk, akkor egyre többen látogatják az reklámozott oldalt, és egyre több terméket vagy szolgáltatást sikerül értékesíteni.

A közösségi oldalak hatásait nem csak pszichológusok hada figyeli, hanem a marketing szakemberek is.

PR cikk írás/megjelenítés lehetőségek: dogpony@marketingtanacsado.hu