Skip to main content

A PR cikkeknek is megvan a maga marketing eszközként alkalmazott sikere. A PR szakemberek kiátkozzák ezt a fajta eszközt, mégis sikerességéhez kétség nem férhet. A cikkírás az ellenzők szerint nem igényel nagy energiaráfordítást, megöli a kreativitást.

PR cikk megjelenítésre, megjelentetésre ajánlatkérés: dogpony@marketingtanacsado.hu!

Ezzel szemben áll az a vélemény, hogy igenis ugyanannyi energiát és kreativitást igényel a PR cikkírás, mint bármely más írás. Sőt! Mondhatni még nehezebb dolguk is van.

Azzal mindannyian egyetérthetünk, hogy a marketing és a PR kéz a kézben együtt jár. Az, hogy a marketing a PR külön része, vagy nem, ezen lehet vitatkozni, de amíg a vita el nem dől, addig is a marketing célzattal írt PR cikkek sikere töretlen.

A marketing szerepe is az egy vállalkozás életében, hogy termékét, szolgáltatását minél több fogyasztóhoz eljuttassa, az értékesítés volumenét növelje. Minden vállalkozás siker és pénzorientált, így a PR cikkek marketingcélzattal való megjelentetése ennek elérését szolgálja.

A marketinges PR cikkek sikere és a célokat segítő támogatása jól mutatja, hogy igény van ezekre cikkekre, bármennyire is hangzatosak a marketing célzatú PR cikkek ellenzői. Sokan támadják ezt a területet, miszerint nem kevés anyagi ráfordítást igényelnek, de még mindig messze alulmarad a nyomtatott sajtóban megjelent reklám célzattal elhelyezett más marketing eszköz anyagi ráfordításától. A hatása pedig vetekszik bármelyik hagyományos marketing eszköz hatásával.

PR cikk megjelenítésre, megjelentetésre ajánlatkérés: dogpony@marketingtanacsado.hu!

Az internet terjedésével egyre többen olvasnak ilyen jellegű cikkeket, és a cikk minőségétől függ, hogy emlékeznek-e rá az olvasók vagy elfelejtik a cikket. Gondoljuk csak végig, miért érdekelne bárkit is az, hogy egy illatgyertyának más lett a neve? Igazából senkit, de ha egy cikk érdekesen ír a névváltozásról, akkor már jobban odafigyelnek az illatgyertyával történtekre. Emlékezni fognak rá, és keresni fogják a boltokban.

Akkor miért is nem jó a marketinges PR cikk?