Skip to main content

A PR, public relations, a marketing területén alkalmazott eszköz, mely kapcsolatot teremt a közönség és a cég, vállalkozás között.

Az internet terjedésével azt hihetné az ember, hogy a PR tevékenység nagyon leegyszerűsödött, holott pont az internetnek köszönhetően nagyobb elvárások alakultak ki mind a közönség szempontjából, mind a cég, vállalkozás szempontjából.

PR cikk írás/megjelenítés lehetőségek: dogpony@marketingtanacsado.hu

A hírek gyorsan terjednek:

ugyanúgy a negatív, mint a pozitív hírek, ezért nemcsak a jó hírt kell terjeszteni, hanem úgy is kell „viselkedni”.

A jó közönségkommunikáció alapja az, hogy tudja, mit gondolnak az emberek a cégről, a termékről, a szolgáltatásról.

Tudja azt, hogy miért jó az embereknek, kinek kell ezeket ajánlani, tudja, hogy kinek szól. Nem elég azt mondani, hogy valakinek erre a termékre szüksége van, hanem meg kell tudni fogalmazni, hogy miért is van rá szüksége.

Az újdonságokra mindenki felfigyel, de a „pletykákra” még inkább. A PR által alkalmazott kommunikációban megengedett a pozitív „pletykálkodás”, de a hiteltelen hírverés negatív megítélés okozhat a cég, szervezet számára, ami forgalom visszaesést eredményez…

A jó PR tevékenységbe fektetett anyagi ráfordítás mindig megtérül, ha ésszerű terv alapján végzik a kommunikációt, ez ugyanúgy igaz a kisvállalkozásokra, mint a multinacionális vállalatokra.

Az internetes PR annyiból könnyebb, hogy több, nagyméretű fényképpel lehet illusztrálni a tartalmát. Ezáltal könnyebben megfoghatóbbá, élményszerűbbé lehet tenni egy-egy hírt, emberközelségbe hozható a cég, szervezet, termék vagy szolgáltatás.