Skip to main content

A PR tevékenységgel kapcsolatban sokféle meghatározást lehet olvasni az interneten, ugyanakkor, hogy mégis mit jelent valójában a PR, függetlenül attól, hogy van hivatalos meghatározása, van hétköznapi elképzelés róla, igazából mindig nyitott kérdés marad.

Mint minden tevékenység egy vállalkozás életében a PR is tudatos és tervszerű tevékenység. A vállalkozás és környezete között az információáramlást úgy biztosítja, hogy a vállalkozással kapcsolatos véleményeket és a kölcsönös megértést felépíti, miközben a bizalmat kiépíti. A PR kommunikáció pedig a vállalkozás életének egyik fontos területe, hiszen egy jó kommunikáció tudatos szervezése már a siker elérésének egyik legjobb eszköze. Ezzel az eszközzel olyan kommunikációs csatornát lehet kialakítani, ahol az egyének és a vállalkozások közötti megértés és kölcsönös előnyök kiaknázása a cél.

Az internet előrehaladásával, a technika fejlődésének ütemével együtt kialakult a public relations  azon ága, mely hatékonyság szempontjából felülmúlja más PR tevékenység hatékonyságát. Ez az új PR ág az online PR.

A jó PR, azon kívül, hogy a hagyományos eszközöket sem dobja el, hatékonyan tudja felhasználni az online területen elérhető eszközöket. A két eszköztár – a hagyományos és az online eszközök – együttes alkalmazása és hatása mind rövidtávon, mind hosszútávon biztosítja a megfelelő kommunikációs lehetőségeket, ezzel vállalkozás rövid és hosszú távú eredményességét is.

A jó PR ma már nem tud létezni az online lehetőségek nélkül, hiszen az internet térhódítása számokkal kifejezhető. Az online világban egyre nagyobb tömeget lehet elérni a legkevesebb anyagi ráfordítás mellett, ráadásul egyre több internet felhasználó már az internetet tekinti az elsődleges információforrásnak. Egy jó PR cikk megfelelő oldalakon elhelyezve maximális segítséget nyújt a vállalkozások arculatának kialakításában, formálásában, javításában.